Niet langer ondersteunde browser:
Het ziet ernaar uit dat wij uw browser niet meer ondersteunen. Hierdoor kunnen sommige features niet werken.
Epoxy.be

Acrylaat gietvloer

Een acrylaat gietvloer is een kunstharsvloer op basis van harsen waaraan gekleurd kwartszand is toegevoegd. Door hun grote sterkte, makkelijke onderhoud, vries- en hittebestendigheid, … komen deze vloeren vooral voor in de horeca en in industriële bedrijven. Hoeveel kost een acrylaatvloer ongeveer? Wat is het verschil met epoxy? … Je leest het hier!

Ga snel naar:
Mogelijke uitvoeringen
Prijs acrylaat gietvloer
Hoe acrylaat gietvloer plaatsen?
Acrylaatvloer of een ander soort gietvloer?
Vraag gratis je offertes aan

 

Waarom kiezen voor een acrylaat gietvloer?

Net als andere kunstharsvloeren, zoals polyurethaan en epoxy gietvloeren, is ook een acrylaat gietvloer waterbestendig en onderhoudsvriendelijk en heb je vele vormgevingsmogelijkheden. Met zo’n acrylaatvloer kan je ook rekenen op:

 • Hoge vorm- & slijtvastheid: op dit vlak blinkt acrylaat uit in vergelijking met de andere kunstharsvloeren. Door het PMMA-bestanddeel in de samenstelling wordt het risico op scheurvorming tot een minimum beperkt en tasten chemicaliën het oppervlak niet aan.
 • Goede hygiëne: naadloze acrylaatvloeren zijn de meest gekozen toepassing in ziekenhuizen, grootkeukens, … Door hun hygiënische karakter kan je met zo’n vloer perfect de veiligheid van voedselproducten waarborgen.
 • Vries- en hittebestendigheid: acrylaat gietvloeren verdragen temperaturen van – 40 °C tot 120 °C. Hierdoor lenen ze zich uitstekend voor een gebruik in koel- en vriesruimtes, maar zijn ze ook prima te combineren met vloerverwarming.
 • Snelle plaatsing: een vakman plaatst een acrylaatvloer op minder dan 1 dag. Na slechts enkele uren is de toplaag al uitgedroogd en klaar om belopen te worden. Bovendien is acrylaat makkelijk en snel te herstellen.
 • Minieme opbouwhoogte: een acrylaatvloer is erg dun met een opbouwhoogte van max. 3 à 5 mm. Ideaal voor renovaties en om bovenop een bestaande vloer te plaatsen (bv. beton, tegels of zelfs hout).

gietvloer acrylaat

 

Uitvoeringen van een acrylaat gietvloer

Acrylaat gietvloeren komen vooral voor in bedrijven, ziekenhuizen, horecazaken, … Maar ook in moderne, particuliere woningen komen ze tot hun recht. Bovendien bestaan er tal van mogelijkheden om je acrylaatvloer vorm te geven. Zo kan je kiezen uit verschillende:

 • Kleuren: een acrylaat gietvloer is beschikbaar in een uitgebreid kleurenaanbod, waarbij je ook de glansgraad kan bepalen. Neutrale kleuren en stoere grijstinten doen het goed, maar je kan in principe kiezen uit alle mogelijke RAL-kleuren.
 • Texturen: wist je dat je ook verschillende kleuren met elkaar kan mengen? Zo bekom je een origineel en levendig kleurpalet. Tijdens het gieten kan de plaatser ook gekleurde vlokken (‘flakes’) op de acrylaatvloer strooien voor een bijzondere textuur.
 • Afwerkingen: na de plaatsing zijn bepaalde afwerkingen mogelijk. Je vakman kan bv. aangepaste hygiënische plinten plaatsen, zodat er geen vuil tussen de vloer en de muur terecht komt. Ook een aangepaste antisliplaag behoort tot de mogelijkheden.

 

Vergelijk het aanbod van verschillende plaatsers

Met een acrylaat gietvloer kan je dus vele kanten uit. Benieuwd naar de mogelijkheden voor jouw project? Vraag dan zeker voorstellen aan bij verschillende plaatsers actief in je buurt. Niet elke vakman biedt namelijk dezelfde uitvoeringen aan. Door te vergelijken kan je gericht verschillende uitvoeringen, adviezen, prijzen, … naast elkaar leggen.

Op zoek naar een plaatser van acrylaat gietvloeren? Ontvang gratis en vrijblijvend offertes van gespecialiseerde vakmannen actief in je regio. Start hier je aanvraag.

 

Acrylaat gietvloer prijs

De prijs voor een acrylaat gietvloer hangt af van verschillende factoren: eventuele voorbereidende werken (bv. ondergrond voorbereiden), de oppervlakte van de vloer, de gewenste afwerking, … Reken voor een acrylaat gietvloer op een gemiddelde prijs van € 75 à 120 per m² (excl. btw, incl. plaatsing). Let op, hoe groter de oppervlakte van je vloer, hoe lager de prijs per m² doorgaans is.

LET OP: de prijs voor een acrylaat gietvloer kan verschillen van plaatser tot plaatser. Wil je gericht prijzen, maar ook uitvoeringen, adviezen, … vergelijken? Vraag dan gratis 2 à 3 voorstellen aan bij vakmannen actief in je buurt. Start hier je aanvraag.

 

acrylaat gietvloer

Plaatsing gietvloer in acrylaat

In tegenstelling tot andere kunstharsvloeren kan een vakman je acylaat gietvloer doorgaans op 1 dag gieten en afwerken. Hij gaat daarbij als volgt te werk:

 1. Ondergrond voorbereiden

  Je vakman controleert eerst de staat van de ondergrond. Indien nodig zal hij de ondervloer egaliseren. Bovenop de vet- en stofvrije ondervloer komt dan een primer die de hechting van de gietvloer verbetert.

 2. Acrylaat gietvloer aanbrengen

  Daarna plaatst je vakman op de primer een tussenlaag met granulaat. Deze laag is de belangrijkste schakel voor een hoge mechanische belasting. Het granulaat zorgt er bovendien voor dat krassen geen kans krijgen of minder zichtbaar zijn.

 3. Acrylaatvloer afwerken

  Bovenop de gietvloer komt een uv-bestendige coating, waardoor er geen vlekkerige verkleuring kan ontstaan. De toplaag is beschikbaar in een uitgebreid kleurenpalet, zowel mat als glanzend.

Kan ik een acrylaat gietvloer zelf plaatsen? Beter niet. Het is een arbeidsintensieve klus die kennis en speciale technieken en materialen vereist. Je laat de plaatsing daarom best over aan een ervaren vakman. Lees hieronder waarom:

 

Waarom vertrouwen op een ervaren plaatser?

We raden je ten zeerste af om een acrylaat gietvloer zelf te plaatsen. Het is namelijk een arbeidsintensieve en gespecialiseerde klus. Door te vertrouwen op de expertise van een ervaren vakman ben je zeker van:

 • Advies op maat: een vakman brengt al je wensen in kaart en stemt je kunstharsvloer hierop af. Hij inspecteert de huidige staat van je vloer en bepaalt of voorafgaande werken al dan niet noodzakelijk zijn.
 • Kwalitatieve materialen: een expert gebruikt enkel duurzame materialen die hun kwaliteit al bewezen hebben. Bovendien beschikt hij over het juiste materiaal om je acrylaat gietvloer professioneel te plaatsen.
 • Snelle & correcte plaatsing: dankzij z’n jarenlange expertise plaatst een vakman je acrylaatvloer binnen een dag. Dit is een extra pluspunt voor bedrijven, want zo ondervinden zij amper hinder op de werkvloer.
 • Verlaagd btw-tarief: is je pand meer dan 10 jaar oud? Dan kan je genieten van het verlaagde btw-tarief waarbij je slechts 6% btw betaalt op de materialen en arbeidskosten.

Op zoek naar een plaatser van acrylaat gietvloeren? Maak gratis en vrijblijvend gebruiken van onze offerteservice. Vul het formulier in en ontvang offertes op maat van je project via gespecialiseerde plaatsers actief in jouw regio. Start je aanvraag hier.

Alternatieven voor acrylaatvloer

Naast een acrylaat gietvloer kan je ook nog kiezen voor een andere kunstharsvloer in epoxy of polyurethaan. Een kort woordje uitleg over deze alternatieven:

 

1. Gietvloer in epoxy

Een epoxy gietvloer is een zelfnivellerende vloer op basis van epoxyhars. Net als acrylaat is epoxy goed bestand tegen hoge druk en zuren en chemicaliën. Epoxy is wel iets minder krasvast en kan minder goed tegen uv-straling dan acrylaat. Epoxy gietvloeren komen vooral voor in fabrieken, werkruimtes, showrooms, magazijnen, …

Prijs: € 70 à 110 per m² (excl. btw en incl. plaatsing)

 

2. Gietvloer in polyurethaan

Een PU-gietvloer bestaat uit een kunststofhars met polymeer. PU blinkt uit vanwege het aangename loopcomfort. Zulke gietvloeren voelen zacht en warm aan onder de voeten, waardoor ze vaker voorkomen in woningen dan in bedrijven of horecazaken. Bovendien is een PU-vloer goed bestand tegen scheurvorming en perfect te combineren met vloerverwarming.

Prijs: € 75 à 125 per m² (excl. btw en incl. plaatsing)

 

Welke kunsthars gietvloer kies ik best?

De keuze van je kunsthars gietvloer hangt af van jouw situatie en wensen. Gaat het om een woning of een bedrijf, horecazaak, …? Welke opbouwhoogte heb je ter beschikking? Moet de vloer zware belasting kunnen dragen? … Een vakman geeft je graag meer info over de mogelijkheden en beste keuze op maat van jouw project. Ontvang gratis offertes via onderstaand offerteformulier:

 

Vraag vrijblijvend prijzen en advies aan

Via epoxy.be kan je in één klik vrijblijvend advies en prijsvoorstellen aanvragen bij gespecialiseerde vakmannen. Vergelijk hun prijzen, realisaties, werkmethodes, termijnen,... en kies het voorstel dat het best past jouw eigen wensen en verwachtingen.