Niet langer ondersteunde browser:
Het ziet ernaar uit dat wij uw browser niet meer ondersteunen. Hierdoor kunnen sommige features niet werken.
Epoxy.be

Epoxy vloer: prijs

Een epoxy gietvloer heeft veel voordelen. Ze ogen esthetisch mooi en zijn daarnaast ook erg functioneel. Kies je voor een kunstharsvloer in epoxy? Dan ben je waarschijnlijk benieuwd naar de prijs en door welke factoren deze wordt beïnvloed. Meer hierover lees je in dit artikel.

Ga snel naar:
Prijs epoxy vloer per m²
Welke factoren bepalen de prijs?
Epoxyvloer zelf plaatsen of laten plaatsen?
Alternatieven voor epoxyvloeren + prijs

 

Wat is een epoxy vloer?

Een epoxyvloer is een naadloze gietvloer die bestaat uit een bindmiddel van kunstharsen. Deze vloer wordt aangebracht in een dikte van slechts 2 à 3 mm, wat het ook erg geschikt maakt voor renovaties. Bovendien kan een epoxyvloer, mits de juiste voorbereiding, aangebracht worden op elke type ondergrond: beton, tegels, natuursteen, chape, …
Een gietvloer uit epoxy is beschikbaar in uiteenlopende kleuren, structuren en afwerkingen. Bovendien zijn ze erg duurzaam door hun stootvaste en waterdichte eigenschappen. Door de hoge loopbelasting en ijzersterke uitvoering werden epoxyvloeren oorspronkelijk enkel voor industrieel gebruik aangewend. Tegenwoordig vindt hij dankzij zijn tijdloze, moderne uitstraling steeds meer z’n weg in particuliere woningen.
epoxy vloer prijs

Prijs epoxy vloer per m²

Doorgaans betaal je voor kleinschalige projecten een vaste prijs. Deze schommelt tussen de € 2.500 tot € 3.200. Vanaf grotere oppervlaktes fluctueert de prijs rond de € 70 à € 110 per m². Afhankelijk van de dikte kan die ook vanaf € 40 per m² beginnen. In onderstaande tabel geven we jou graag een prijsbenadering:

Oppervlakteprijs per m²
20 m² - 50 m²± € 2.500 - € 3.200
51 m² - 100 m²± € 70
101 m² - 150 m²± € 50
151 m² - 200 m²± € 40 - € 45

LET OP: dit zijn richtprijzen. Voor een gerichte kostenraming die specifiek op jouw project is afgestemd, contacteer je best een vakman. Vergelijk voorstellen en prijzen van verschillende vakmannen gespecialiseerd in het plaatsen van epoxyvloeren via de offertepagina.

Besparingstip:

Het gieten van een epoxyvloer kan een dure aangelegenheid zijn. Zeker wanneer het gaat over kleine oppervlaktes (< 50 m²). Algemeen geldt dat de prijs daalt naarmate het te gieten oppervlak groter wordt. Bekijk dus zeker of je ook andere ruimtes in jouw woning wilt aanpakken. Dat is financieel een pak voordeliger.

 

Welke factoren bepalen de prijs?

De prijs van jouw gietvloer in epoxy is afhankelijk van volgende factoren:

  • Grootte en oppervlakte: zoals hierboven al werd aangehaald, is de prijs van jouw epoxy vloer hoger wanneer het om een kleine bewerkbare oppervlakte gaat;
  • Voorbereidende werkzaamheden: de prijs kan oplopen wanneer er voorbereidingswerkzaamheden nodig zijn om de ondergrond bewerkbaar te maken. Dit gaat dan bijvoorbeeld over het egaliseren van de ondergrond.
  • Laagdikte van de kunstharsvloer: de gewenste of noodzakelijke hoeveelheid lagen kunsthars;
  • Toepassing van meerdere kleuren: bij sommige plaatsers is dit een meerprijs, bij anderen niet;
  • Persoonlijke wensen: bijvoorbeeld de integratie van vloerverwarming, een specifiek reliëf of de implementatie van een logo of afbeelding in de vloer;
  • Arbeidsuren: het gieten van een epoxy vloer is een arbeidsintensieve klus. Dit wordt natuurlijk weerspiegeld in het totale kostenplaatje.

 

epoxy vloer prijs voorbeeld

Plaatsing epoxy vloer

Een epoxyvloer plaatsen gebeurt doorgaans in verschillende stappen. Daarbij wordt eerst aandacht besteed aan de ondergrond, want bij oneffenheden kan de gietvloer scheuren. Die wordt degelijk gereinigd en/of hersteld. In de meeste gevallen wordt er ook chape gegoten om de basis zo egaal mogelijk te krijgen.

Onder de epoxy vloer komt als eerste een schraaplaag die voor een optimale hechting en overgang tussen ondergrond en gietvloer zorgt. Hierna wordt de eerste gietlaag aangebracht met de gewenste kleurschakering(en). Dit moet eerst volledig drogen alvorens een volgende laag wordt gegoten. De toplaag, of de afwerkingslaag, beschermt de vloer tegen uv-stralen en krassen. Je kunt kiezen voor een matte of glanzende afwerking.

De plaatsing van een epoxyvloer is erg arbeidsintensief en neemt snel enkele dagen in beslag. Elke laag dient namelijk eerst volledig droog te zijn alvorens er een volgende laag wordt toegevoegd.

Optie 1: zelf epoxyvloer gieten?

Jouw epoxyvloer zelf plaatsen is geen onmogelijke klus, maar wel ééntje die nauwkeurigheid en geduld vergt. Zo zijn er verschillende kant-en-klare gietvloermixen beschikbaar op de markt waarmee je eigenlijk zelf kunt experimenteren. Zorg ervoor dat jouw ondergrond voldoende glad is om scheuren te voorkomen.

Wanneer je zelf jouw epoxyvloer giet, hoef je geen vakman te betalen. Je moet natuurlijk wel zelf al de producten en het nodige materiaal voorzien, wat al snel veel geld kost. Realiseer je daarnaast wel dat een fout snel gemaakt is en dat herstellingen vaak veel geld kosten. Bij de plaatsing van een gietvloer uit epoxy zijn er zo veel zaken waar je rekening mee moet houden, dat je de klus eigenlijk best overlaat aan een vakman.

Optie 2: Epoxy vloer laten plaatsen

Doordat het zo’n huzarenwerk is, laat je jouw epoxyloer best plaatsen door een gespecialiseerde vakman. Die heeft zowel de technische kennis als het juiste materiaal in huis om het werk tot in de puntjes te realiseren. Natuurlijk betaal je meer als je deze taak uit handen geeft. Houd hierbij het resultaat goed in gedachten: je krijgt namelijk een foutloos gelegde en strak afgewerkte epoxy gietvloer in de plaats. Met andere woorden, je bent verzekerd van een kwalitatief en mooi resultaat.

Laat je de plaatsing van jouw epoxyvloer graag over aan een gespecialiseerde plaatser? Vergelijk dan zeker de prijzen van vakmannen actief in jouw buurt via de offertepagina.

 

epoxy vloer plaatsen

Alternatieve gietvloeren in kunsthars

Een gietvloer in epoxy behoort tot de kunstharsgietvloeren. Binnen deze categorie zijn er nog enkele andere gietvloeren die je kunt overwegen. Een overzicht van de alternatieven:

 

1. PU gietvloer + prijs

epoxy vloer alternatieven PU-gietvloer

PU-gietvloeren (of polyurethaan gietvloeren) worden eigenlijk het vaakst gekozen in huizen. Deze vloer is elastisch, zacht om op te lopen en is ook goed bestand tegen scheuren en krassen. Daarnaast is het bij deze gietvloer mogelijk om vloerverwarming te integreren, wat in combinatie met het ‘zachte’ gevoel een warme, huiselijke atmosfeer creëert. PU-gietvloeren zijn bovendien mogelijk in verschillende kleuren en uitvoeringen.

Dikte: 2 à 3 mm
Prijs
: gemiddeld € 80 – € 120 per m², inclusief plaatsing. Ontvang vrijblijvend offertes.

 

2. Acrylaat gietvloer + prijs

epoxy vloer alternatieven acrylaat

Een acrylaat gietvloer is een andere optie in kunsthars. Zij worden gemaakt op basis van harsen waarin gekleurd kwartszand vervat zit. Deze vloeren zijn stootvast, beschikbaar in een ruime hoeveelheid kleuren en structuren, waterdicht, onderhoudsvriendelijk en zeer hygiënisch. Hierdoor is dit soort gietvloer uitermate geschikt voor gebruik in de voedingsindustrie.

Dikte: 3 à 5 mm
Prijs
: gemiddeld € 45 à € 60 per m², inclusief plaatsing. Ontvang vrijblijvend offertes.

 

3. Vloercoating + prijs

epoxy vloer alternatieven vloercoating

Vloercoating is een naadloze, waterdichte kunstharslaag op basis van bovenstaande materialen (poluyrethaan, acrylaat of epoxy). Dit is eigenlijk geen nieuwe vloer, maar eerder een deklaag waarmee jouw vloer een hernieuwde uitstraling krijgt en optimaal beschermd wordt tegen krassen en stoten. Door de geringe laagdikte is deze coating echter niet geschikt voor zware mechanische belasting, maar in een huiselijk omgeving vormt dit geen al te groot probleem. Meestal wordt vloercoating in twee lagen aangebracht, maar dat kan desgewenst ook in één laag, samen met de obligatoire schraaplaag.

Prijs: gemiddeld € 20 à € 60 per m², inclusief plaatsing. Ontvang vrijblijvend offertes.

 

Vraag vrijblijvend prijzen en advies aan

Via epoxy.be kan je in één klik vrijblijvend advies en prijsvoorstellen aanvragen bij gespecialiseerde vakmannen. Vergelijk hun prijzen, realisaties, werkmethodes, termijnen,... en kies het voorstel dat het best past jouw eigen wensen en verwachtingen.