Niet langer ondersteunde browser:
Het ziet ernaar uit dat wij uw browser niet meer ondersteunen. Hierdoor kunnen sommige features niet werken.
Epoxy.be

Epoxy vloer in garage

Ga je jouw garage renoveren en wil je deze geschikt maken als opslagplek voor je auto, kasten met zwaar gereedschap, …? Kies dan voor een epoxy vloer in je garage. Zo’n vloer is niet alleen mooi vanwege de naadloze uitstraling, maar ook enorm stevig en drukvast. In dit artikel lees je alles over de mogelijke uitvoeringen, de prijzen en de aandachtspunten.

Ga snel naar:
Mogelijke uitvoeringen
Epoxy vloer garage: prijs
Belangrijke aandachtspunten
Zelf plaatsen of vakmensen inschakelen?
Ontvang één of meerdere offertes

 

 

Waarom een epoxy vloer in de garage?

Vloeren van epoxy zijn enorm stevig, drukvast en vloeistofdicht. Hierdoor is het materiaal erg populair voor industriële toepassingen, maar ook voor vloeren in garages. Hiermee kan je de ruimte probleemloos inzetten als opslagplek voor je auto. Daarnaast zijn er nog veel meer redenen om voor een epoxy vloer in je garage te gaan. Een woordje uitleg:

 • Hoge prijs-kwaliteitverhouding: epoxyvloeren zijn van hoge kwaliteit én kosten tegelijkertijd niet zoveel. Hierdoor is het een erg populaire keuze voor garages.
 • Veel keuzevrijheid: je kan een epoxy garagevloer op vele manieren afwerken. Zo kies je bv. voor een simpel design zonder extra’s, of kan je bepaalde terrazzo effecten of heuse kunstwerken laten verwerken. Daarnaast zijn deze vloeren beschikbaar in elke denkbare RAL-kleur. Voor ieder iets wils!
 • Naadloze uitstraling: een epoxy vloer heeft een strakke en moderne look. Dit maakt het ideaal voor een garage die je gebruikt als werkplek, opslag voor je auto of motor, …
 • Onderhoudsvriendelijk: epoxy is sterker dan polyurethaan en makkelijk schoon te houden. Zo’n vloer zal bij een stabiele ondergrond dus niet snel scheuren vertonen en tegelijkertijd ben je bijna geen tijd kwijt aan onderhoud. Met enige regelmaat stofzuigen en reinigen is al genoeg!

Nog meer weten over epoxy vloeren? Neem dan contact op met een van onze ervaren specialisten. Zo geniet je van gericht advies, prijzen op maat en maak je gegarandeerd een weloverwogen keuze. Start je aanvraag via de offerteservice.

epoxy vloer garage

 

Mogelijke uitvoeringen

Heb je besloten dat je een epoxy vloer in je garage wil laten plaatsen? Dan moet je eerst nog de keuze maken tussen 2 uitvoeringen: een complete gietvloer of een afwerkende vloercoating. Hieronder beide opties op een rij:

 

1. Epoxy gietvloer in garage

Bij een gietvloer van epoxy gaat het om een laag van zo’n 2 à 3 mm, direct op de ondergrond of bestaande vloer. Deze realisatie is steviger en beter bestand tegen druk dan een coating, maar kost een vakspecialist ook meer tijd. Het resultaat is dus ook een hogere kostprijs.

Je kan kiezen tussen een 2-componenten epoxy gietvloer, of een epoxy grindvloer. De 2-componenten gietvloer (epoxyhars met polyurethaan als toplaag) komt vaker voor door de moderne uitstraling en het brede aanbod aan kleuren, maar de grindvloer is dan weer beter als je een ruwer ogende vloer zou willen. De keuze hangt dus vooral af van je persoonlijke wensen.

Richtprijs: € 70 à 110 per m² (excl. btw, incl. plaatsing)

 

2. Epoxy vloercoating in garage

Met een epoxy vloercoating hoef je geen compleet nieuwe vloer aan te laten leggen. Het gaat enkel om een toplaag van ongeveer 1 mm dik, die je makkelijker op een bestaande vloer aanbrengt. Je geniet hiermee van de voordelen van epoxy, maar dan voor een lagere prijs. Zo’n coating is doorgaans nog voldoende voor het gewicht van een auto.

Richtprijs: € 20 à 60 per m² (excl. btw, incl. plaatsing)

 

CONCLUSIE: welk type epoxy vloer kies ik best?

Kies je voor een epoxy gietvloer of vloercoating? Dit is afhankelijk van je budget, maar ook van je huidige woonsituatie en je wensen. Zo is een vloercoating doorgaans voldoende in een garage, maar zijn er ook zeker situaties waarbij een gietvloer verstandiger is. Heb je dus genoeg budget en beschikbare opbouwhoogte, dan kies je doorgaans best voor een gietvloer.

Op zoek naar gericht advies en prijzen op maat? Maak dan gebruik van onze gratis offerteservice. Vergelijk meerdere specialisten actief in je buurt.

 

Epoxy vloer garage: prijs

De kostprijs van een epoxy vloer in je garage kan sterk variëren. Kies je bv. voor een gietvloer of enkel een vloercoating? Zijn er nog voorbereidende werken nodig? En hoe lastig is de plaatsing uiteindelijk? Hieronder een tabel met belangrijke richtprijzen:

Type epoxyGemiddelde prijs (incl. arbeidskosten & excl. btw)
Epoxy gietvloer€ 70 à 110 per m²
Epoxy coating€ 20 à 60 per m²

LET OP: deze prijzen zijn puur ter indicatie. Zo kan nog het een en ander veranderen per project, en van expert tot expert. Wil je zeker zijn van een correcte en eerlijke prijs voor jouw epoxy garagevloer? Vergelijk dan nu voorstellen van ervaren vakmensen via onze gratis offerteservice.

 

garagevloer epoxy

 

Belangrijke aandachtspunten

Epoxy is een ideale keuze voor je garage, maar toch zijn er nog een aantal aandachtspunten die goed zijn om in het achterhoofd te houden. We zetten ze voor je op een rij:

 • Ondergrond: het is belangrijk dat de ondergrond voor de nieuwe garagevloer stabiel én egaal is. Op deze manier beperk je de kans op scheurvorming. Het materiaal van de ondergrond is wat minder belangrijk. Zo kan je een epoxy gietvloer op vrijwel elke ondergrond aanbrengen, met uitzondering van linoleum, marmoleum, zeil of kurk.
 • Onderhoud: een epoxy vloer in de garage vergt nauwelijks onderhoud. 1 keer per week stofzuigen en reinigen met een PH-neutraal schoonmaakmiddel is al voldoende.
 • Juiste mengverhouding: zelf een epoxy mix maken voor je gietvloer is niet heel ingewikkeld, maar je moet wel op een aantal zaken letten. Zo moet je epoxy op gewicht mengen, en niet op basis van volume. Ook gelden er voor epoxyharsen hele strikte mengverhoudingen voor een goed eindresultaat. Met een expert hoef je je hier geen zorgen om te maken.
 • Mogelijke alternatieven: polyurethaan en acrylaat gietvloeren zijn populaire alternatieven voor epoxy. Polyurethaan is bv. een stuk flexibeler, wat het comfortabeler maakt voor in huis. Het is ook goed te combineren met vloerverwarming. Voor een garage ga je echter beter voor acrylaat als alternatief voor epoxy. Acrylaat is bv. sneller beloopbaar, kan beter tegen krassen en uv-straling, … De prijs is wel hoger dan die voor epoxy.

 

Zelf plaatsen of specialist inschakelen?

Kan je een epoxy vloer voor je garage zelf leggen? Jazeker! Toch zijn er enkele goede redenen om voor een vloerspecialist te kiezen. Beide opties op een rij:

 

OPTIE 1: zelf epoxy vloer in garage leggen

Ken je alle stappen voor de aanleg van een epoxy gietvloer? En ben je ook nog eens handig? Dan kan je in principe zelf een epoxy garagevloer aanleggen. Denk aan een juiste voorbereiding door de ondervloer te egaliseren, een goede opbouw van de epoxy primer en coating, een juiste mengverhouding en nette afwerking, … Weet je hier nog niks van? Contacteer dan een expert.

 

OPTIE 2: vloerspecialist inschakelen

Doorgaans kies je het best voor een expert als je een epoxy vloer in de garage wil. Zo geniet je van de volgende voordelen:

 • Gericht advies: met een expert geniet je van zekerheid en krijg je altijd antwoord op al je epoxy-gerelateerde vragen. Denk aan kwesties over de opbouwhoogte van je garagevloer, onderhoud, …
 • Prijs op maat: een specialist kan vóór de aanvang van de werkzaamheden bepalen hoeveel het project ongeveer gaat kosten. Zo weet je meteen waar je aan toe bent. Ga je zelf aan de slag, dan is de kans groot dat je de hoeveelheid benodigd materiaal verkeerd inschat en dus meer geld kwijt bent.
 • Correcte uitvoering: kies je voor een professional? Dan weet je dat de werken goed zullen verlopen. Een vloerspecialist heeft namelijk veel ervaring met epoxy garagevloeren en weet precies wat die moet doen en nodig heeft voor een prachtig eindresultaat.
 • Verlaagd btw-tarief: laat je de klus over aan een expert én is je huis ouder dan 10 jaar? Dan kom je in aanmerking voor een verlaagd btw-tarief van 21 naar 6%. En dit geldt voor de materialen én arbeidskosten!

 

Geniet van gericht advies van een specialist!

Ben je overtuigd van de voordelen van een epoxy vloer in je garage, of wil je nog eerst wat meer informatie voor je een definitieve keuze maakt? In beide gevallen kan je al prima contact opnemen met een vloerspecialist. Die bespreekt samen met jou de mogelijkheden en stelt dan een prijs op maat voor.

Wil je een epoxy garagevloer? Start je aanvraag via het offerteformulier:

 

 

Vraag vrijblijvend prijzen en advies aan

Via epoxy.be kan je in één klik vrijblijvend advies en prijsvoorstellen aanvragen bij gespecialiseerde vakmannen. Vergelijk hun prijzen, realisaties, werkmethodes, termijnen,... en kies het voorstel dat het best past jouw eigen wensen en verwachtingen.