Niet langer ondersteunde browser:
Het ziet ernaar uit dat wij uw browser niet meer ondersteunen. Hierdoor kunnen sommige features niet werken.
Epoxy.be

Epoxy trap

Net als voor vloeren is epoxy ook ideaal om een trap te bekleden. Zo’n epoxy trap ziet er erg modern en mooi uit, is tegelijkertijd stootvast, … En dat zijn zeker niet alle voordelen. Welke soorten epoxy trappen zijn er? Wat is de gemiddelde prijs en zijn er nog aandachtspunten om rekening mee te houden bij dit type trapbekleding? Je leest het allemaal in dit artikel.

Ga snel naar:
Mogelijke uitvoeringen
Epoxy trap prijs
Aandachtspunten epoxy trap
Vraag gratis je offertes aan

 

 

Voordelen van een epoxy trapbekleding

In principe profiteer je met een epoxy trapbekleding van dezelfde voordelen als met een epoxy gietvloer. Een kort overzicht:

  • Naadloze aansluiting: traptreden van epoxy lopen naadloos in elkaar over, met een egale uitstraling als resultaat.
  • Stevig en slijtvast: epoxy is slijtvast en stevig genoeg als vloerbekleding. Ook als trapbekleding ben je met dit kunsthars dus zeker van een duurzaam eindresultaat.
  • Veel uitvoeringen: epoxy trappen zijn beschikbaar in vele verschillende kleuren, structuren en afwerkingen. Voor elke woonstijl is er een passende oplossing!
  • Onderhoudsvriendelijk: epoxy staat er om bekend dat het goed bestand is tegen vuil, water, chemicaliën, … Voor een optimale levensduur moet je het enkel reinigen met water.
  • Toe te passen voor je trap én vloer: naast een epoxy trapbekleding kan je deze kunsthars in huis ook toepassen als gietvloer. Zo loopt de trap natuurlijk over in je vloer, of kies je bewust voor een specifiek contrast.

Epoxy trapbekleding en vloer laten leggen? Schakel een vakman in voor jouw project via onze gratis offerteservice.

epoxy trap

 

Mogelijke uitvoeringen van epoxy trappen

Epoxy is bruikbaar voor zowel traprenovaties als nieuwe trappen. Hierbij heb je de keuze uit verschillende RAL-kleuren, structuren, glansgraden, … Een kort overzicht:

 

1. Kleur

Een epoxy trap is uitvoerbaar in alle denkbare RAL-kleuren. Zo kan je de trap naadloos laten overlopen in de vloer, of juist kiezen voor een duidelijk contrast. Daarnaast is het ook mogelijk om meerdere kleuren in de trap te combineren!

 

2. Structuur

Epoxy trappen zijn beschikbaar met een open of gesloten structuur. Open epoxy is makkelijker schoon te houden, maar met een gesloten structuur vergeelt het minder snel. Hierbij worden tussenruimtes in de epoxylaag opgevuld met bindmiddel of afgedicht met een ‘sealing’. Ook zijn deze trappen duurzamer en beter bestand tegen water.

 

3. Afwerking

Glitter, terrazzo effecten, … Op vlak van afwerking is van alles mogelijk met een epoxy trapbekleding. Daarnaast zijn er ook verschillende glansgraden. Je hebt dan de keuze uit mat, transparant of hoogglans. Een vakman geeft je graag meer informatie, volledig op maat van jouw woonstijl en persoonlijke wensen.

 

CONCLUSIE: welke epoxy trap kies ik het best?

Welke epoxy trap moet je kiezen? Dit is grotendeels afhankelijk van je woonstijl, persoonlijke wensen en budget. Wil je profiteren van gericht advies en prijzen op maat? Vergelijk dan vrijblijvend voorstellen van 2 à 3 vakmensen actief in jouw buurt via onze gratis offerteservice. Start je aanvraag hier.

 

Prijs epoxy trap

Gemiddeld kost een epoxy trap € 70 à 110 per m² (excl. btw, incl. plaatsing). Die kostprijs is wel afhankelijk van de totale oppervlakte, de afwerking, de structuur, …

BELANGRIJK: de kosten variëren niet alleen naargelang de uitvoering van je epoxy trap, maar ook van vakman tot vakman. Benieuwd naar een prijs op maat? Vergelijk dan vakmensen via onze gratis offerteservice. Zo weet je precies waar je aan toe bent. Start je aanvraag hier.

 

epoxy trapbekleding

 

Aandachtspunten epoxy trap

Kies je voor een epoxy trap? Dan zijn er een aantal punten die je best in je achterhoofd houdt. Een kort overzicht:

  • Soort trap: naast epoxy gietvloeren is dit type kunsthars toe te passen voor verschillende soorten trappen. Denk aan wenteltrappen, trappen met een wand, open of gesloten trappen, … Ook is het goed te gebruiken voor buiten.
  • Dikte van de epoxylaag: doorgaans brengt een vakman een epoxy laag van 2 -3 mm aan bovenop de ondergrond. Coatings zijn daarentegen maar 0,2 – 0,5 mm dik.
  • Veiligheid: een epoxy trap is uit te rusten met een trapleuning, antislip coating, … Ook is het slim om verlichting te laten plaatsen zodat je in het donker niet mis stapt.
  • Onderhoud: kunsthars zoals epoxy staat erom bekend dat het onderhoudsvrij is. Echter moet je het wel zelf schoon houden. Regelmatig stofzuigen en dweilen is al voldoende.
  • Mogelijk alternatief: naast epoxy kan je ook kiezen voor een polyurethaan trapbekleding. Dat type kunsthars is iets elastischer en comfortabeler, maar wel gevoeliger voor krassen.

 

Interesse in een epoxy trap of vloer? Vergelijk offertes van vakmensen!

Een epoxy trapbekleding of vloer plaatsen? Maak dan zeker gebruik van onze gratis offerteservice en kom vrijblijvend in contact met 2 à 3 specialisten actief in jouw buurt. Zo profiteer je van gericht advies, prijzen op maat en vergelijk je snel uitvoertermijnen en werkwijzen. Start je aanvraag via onderstaand offerteformulier:

 

 

Vraag vrijblijvend prijzen en advies aan

Via epoxy.be kan je in één klik vrijblijvend advies en prijsvoorstellen aanvragen bij gespecialiseerde vakmannen. Vergelijk hun prijzen, realisaties, werkmethodes, termijnen,... en kies het voorstel dat het best past jouw eigen wensen en verwachtingen.