Niet langer ondersteunde browser:
Het ziet ernaar uit dat wij uw browser niet meer ondersteunen. Hierdoor kunnen sommige features niet werken.
Epoxy.be

Kelder epoxy

Ben je op zoek naar een duurzame, onderhoudsvriendelijke en waterbestendige keldervloer? Dan is epoxy een ideaal materiaal. Epoxy is een kunststof polymeer dat na een combinatie van stoffen een solide materiaal oplevert. Wat zijn de mogelijkheden? Hoeveel kost het? En kan je zelf epoxy gebruiken voor het afdichten van je kelder? Je ontdekt het hier!

Ga snel naar:
Mogelijkheden epoxy
Kelder epoxy prijs
Belangrijke aandachtspunten
Zelf doen of vaklui inschakelen?
Ontvang hier vrijblijvend offertes

 

Waarom een epoxy vloer in de kelder?

Epoxy vloeren zie je vooral in magazijnen, supermarkten, ziekenhuizen, … Waarom zou je zo’n vloer laten aanleggen in je kelder? Hieronder vind je alvast enkele redenen:

 • Waterbestendig: wil je graag je kelder waterdicht maken? Dan is epoxy een ideale oplossing. Epoxy is namelijk waterbestendig en volledig vloeistofdicht. Lekkende vloeistoffen en ander vuil zorgen dus niet voor blijvende vlekken.
 • Sterk: epoxy vloeren kunnen een hoge belasting dragen. Bovendien is zo’n vloer ook slijt- en slipvast. Als de epoxy professioneel geplaatst is, krijg je na verloop van tijd niet te maken met barsten of scheuren.
 • Onderhoudsvriendelijk: een epoxy vloer is naadloos en eenvoudig in onderhoud. Om te reinigen, heb je enkel schoon, koud water nodig. Agressieve schoonmaakmiddelen als chloor gebruik je beter niet om te vermijden dat je de vloer beschadigt.
 • Duurzaam: epoxy vloeren kennen een lange levensduur, waardoor ze meteen ook een duurzame investering vormen. Als je je vloer goed onderhoudt, kan epoxy makkelijk tot wel 30 jaar meegaan.

Wil je graag meer weten over epoxy voor in de kelder? Dan kan je steeds advies vragen aan een professional. Ontvang hier gratis en vrijblijvend offertes van experts in jouw buurt!

kelder epoxy

 

Mogelijkheden epoxy

Ben je geïnteresseerd in epoxy voor je kelder? Dan moet je nog kiezen tussen een vloer of een coating. We leggen de 2 opties even naast elkaar:

 

1. Epoxy vloer kelder

Moet de vloer een zware belasting kunnen dragen, volledig glad zijn en een hoge stootvastheid hebben? Dan kies je best voor een epoxy vloer voor je kelder. De klus is ietsje intensiever en de prijs ligt hoger, maar je bent zeker van een mooie, gladde en vochtdichte afwerking.

 

2. Epoxy coating kelder

Als je een budgetvriendelijk alternatief zoekt voor een nieuwe vloer is een epoxy coating een goede oplossing. Dat is geen echte vloer, maar een slijtvaste beschermlaag die je bestaande vloer een nieuw, strak uiterlijk geeft. Het is voordeliger dan een vloer, maar het is niet zo duurzaam en de vorm van de ondergrond en dus ook de oneffenheden blijven zichtbaar.

 

Kies ik best een epoxy vloer of een epoxy coating?

Of je best een epoxy vloer of coating aanbrengt, hangt af van jouw specifieke wensen. Is jouw kelder puur functioneel en hecht je minder belang aan esthetiek? Dan kan je eventueel voor een coating gaan. Is het eerder belangrijk dat de vloer een zware belasting moet kunnen dragen? Dan ga je beter voor een epoxy vloer.

Nog niet zeker of een epoxy vloer of coating in jouw geval aangewezen is? Dan kan je steeds advies vragen aan een professional. Je kan gratis en vrijblijvend offertes aanvragen bij meerdere plaatsers in jouw buurt via onze offerteservice.

 

Kelder epoxy prijs

De prijs van een epoxy keldervloer hangt af van enkele factoren. Laat je een echte gietvloer plaatsen of ga je voor een coating? Hoe groot is het vloeroppervlak? En welke afwerking wil je graag? Je vindt hieronder alvast enkele richtprijzen:

Type epoxyGemiddelde prijs (incl. arbeidskosten & excl. btw)
Epoxy gietvloer€ 70 à 110 per m²
Epoxy coating€ 20 à 60 per m²

LET OP: dit zijn slechts richtprijzen. Ben je op zoek naar een specifiek prijsvoorstel voor een kelder met epoxy? Ontvang gratis en vrijblijvend offertes van vaklui in jouw buurt!

 

kelder epoxy vloer

Enkele aandachtspunten

Een epoxy vloer laat je niet zomaar in je kelder gieten. Er zijn een aantal factoren waar je best rekening mee houdt. We sommen er enkele op:

 • Ondergrond: het is essentieel dat je een stofvrije en egale ondergrond hebt voor je een epoxy vloer laat gieten. Is dat niet het geval? Dan laat je je ondergrond best eerst egaliseren. Als je hier geen rekening mee houdt, loop je het risico op barsten en scheuren in je vloer.
 • Dikte: epoxy is gemiddeld 3 à 5 millimeter dik. Hou echter wel in je achterhoofd dat je vloer dikker kan uitvallen door verschillende afwerkingen, als een antisliplaag.
 • Onderhoud: hoewel een epoxy vloer zeer onderhoudsvriendelijk is, blijft het belangrijk om regelmatig te reinigen. Dat kan naargelang de vervuilingsgraad met een stofzuiger, een vochtige doek of koud water. Hardnekkige schoonmaakproducten gebruik je beter niet.

 

Zelf doen of vaklui inschakelen?

Kan je zelf een epoxy vloer in je kelder aanleggen of schakel je beter een professional in? Hieronder wegen we de twee opties tegen mekaar af:

 

OPTIE 1: zelf kelder epoxy vloer gieten

Er bestaan stappenplannen en er zijn producten op de markt om zelf je epoxy vloer te leggen, maar het is absoluut niet aangeraden. Kies je toch voor zo’n doe-het-zelf-pakket voor je keldervloer? Dan hou je best rekening met de bovenstaande aandachtspunten. Als je een professional inschakelt, moet jij daar zelf niet bij stilstaan.

 

OPTIE 2: vakspecialist inschakelen

Het is aangewezen om een professional in te schakelen om de epoxy vloer in je kelder aan te leggen. Het is immers een precieze en arbeidsintensieve klus. Schakel je een expert in? Dan geniet je van de volgende voordelen:

 • Advies op maat: als je epoxy in je kelder wil, moet je een aantal keuzes maken. Denk maar aan de uitvoering, de kleur, de afwerking, … Een professional geeft je graag concreet advies over wat de meest geschikte opties zijn in jouw specifieke situatie.
 • Correcte uitvoering: een epoxy vloer gieten is echt precisiewerk. Daarom is het dan ook belangrijk om de klus over te laten aan een expert. Die weet namelijk perfect waar die mee bezig is en voert de werken correct en netjes uit.
 • Kwalitatieve materialen: om de werken tot een optimaal einde te brengen, gebruikt een professional kwalitatief hoogstaande materialen. Bovendien beschikt die ook over het juiste gereedschap om de klus zo correct mogelijk uit te voeren.
 • Garantie: als je de klus aan vaklui overlaat, kan je genieten van garantie op de uitgevoerde werken. Beslis je toch om epoxy in de kelder zelf te gieten? Dan draai je zelf op voor de kosten als er iets verkeerd gaat.
 • Verlaagd btw-tarief: is je woning minstens 10 jaar oud en schakel je een professional in? Dan geniet je van het verlaagde btw-tarief. Op die manier betaal je slechts 6% btw in plaats van 21% op alle materiaal- en arbeidskosten.

 

TIP: laat je kelder epoxy vloer plaatsen door een expert!

Zelf aan de slag gaan met epoxy is niet aangewezen. Om je keldervloer te plaatsen, schakel je best een professional in. Voor de beste garantie op een correcte prijs, vergelijk je best een aantal offertes. Op die manier kan je alle kostenposten naast elkaar leggen en een geïnformeerde keuze maken.

Op zoek naar vaklui om je kelder epoxy vloer aan te leggen? Dan kan je gratis en vrijblijvend offertes aanvragen bij verschillende experts in jouw buurt via het offerteformulier hieronder:

 

Vraag vrijblijvend prijzen en advies aan

Via epoxy.be kan je in één klik vrijblijvend advies en prijsvoorstellen aanvragen bij gespecialiseerde vakmannen. Vergelijk hun prijzen, realisaties, werkmethodes, termijnen,... en kies het voorstel dat het best past jouw eigen wensen en verwachtingen.