Niet langer ondersteunde browser:
Het ziet ernaar uit dat wij uw browser niet meer ondersteunen. Hierdoor kunnen sommige features niet werken.
Epoxy.be

Epoxy gietvloer

Een epoxy gietvloer is een goede keuze als je op zoek bent naar een stevige, duurzame en onderhoudsvriendelijke vloer voor je bedrijf. Maar is zo’n vloerafwerking eigenlijk ook toe te passen in woningen? Hoeveel kosten epoxy gietvloeren, hoe gaat de plaatsing in zijn werk en welke alternatieven zijn er? Lees het in dit artikel!

Ga snel naar
Voordelen en nadelen
Prijs epoxy gietvloer
Hoe epoxy gietvloer leggen?
Alternatieven epoxy gietvloer
Vraag vrijblijvend offertes aan

 

 

Wat is een epoxy gietvloer?

Een epoxy gietvloer bestaat uit een stevige, naadloze laag kunststof polymeer. Dit is een hard materiaal dat veel gewicht aankan, maar het is meer dan alleen stevig. Epoxy is ook vloeistofdicht, bestand tegen chemicaliën en slijtvast. Je ziet het dus vaak terug bij industriële bedrijven, professionele keukens of garages.

LET OP: epoxy is vanwege zijn hardheid minder geschikt voor woningen. Je kiest dan eerder voor een polyurethaan of acrylaat gietvloer. Voor meer informatie over gietvloeren schakel je best een ervaren vakman in via onze gratis offerteservice.

gietvloer epoxy

 

Voordelen en nadelen

 • Sterk materiaal: epoxy gietvloeren zijn stevig genoeg om het gewicht van grote voertuigen aan te kunnen en raken niet beschadigd door water, chemicaliën, …
 • Onderhoudsvriendelijk: is de plaatsing correct uitgevoerd door een vakman? Dan heb je vrijwel geen omkijken naar een epoxyvloer. Je moet zo’n vloerafwerking enkel reinigen met water (zonder schoonmaakmiddelen of chloor).
 • Veel verschillende uitvoeringen: epoxy gietvloeren zijn beschikbaar en toe te passen in vrijwel alle RAL-kleuren.

 

 • Minder geschikt voor woningen: vanwege de hardheid van epoxy is dit materiaal minder geschikt voor woningen. Ook is zo’n vloer bij een minder stabiele ondergrond gevoelig voor scheuren.
 • Gevoelig voor verkleuring: epoxy kan slecht tegen zonlicht. Het zal na verloop van tijd gaan verkleuren, wat het een minder goede keuze maakt voor panden met natuurlijke lichtinval.
 • Niet uitvoerbaar met vloerverwarming: epoxy gietvloeren zijn vanwege de gevoeligheid voor scheurvorming ook niet te combineren met vloerverwarming. Als gevolg voelen deze vloeren  koud aan en zijn ze minder comfortabel in huis.

 

Epoxy gietvloer of vloer coating?

Twijfel je of een epoxy gietvloer een goede keuze is? Overweeg dan ook een epoxy vloer coating. Dit is een budgetvriendelijk alternatief dat makkelijker te plaatsen is in je keuken, garage, …

Op zoek naar advies over epoxyvloeren? Vind een vakman voor jouw project via onze gratis offerteservice. Start je aanvraag hier.

 

Prijs epoxy gietvloer

Voor een epoxy gietvloer mag je rekenen op een prijs van € 70 – 110 per m² (excl. btw, incl. plaatsing). De kosten hangen vooral af van de oppervlakte, de voorbereidende werken, de gekozen uitvoering, …

BELANGRIJK: de prijzen kunnen ook verschillen van vakman tot vakman. Vergelijk daarom vrijblijvend voorstellen van meerdere vakmensen actief in je buurt via onze gratis offerteservice.

 

gietvloer in epoxy

 

Hoe epoxy gietvloer leggen?

Het leggen van een epoxyvloer is een complexe klus die je best overlaat aan een specialist. Zo geniet je van gericht advies op maat, een correcte en vlotte uitvoering, … Zo’n professionele plaatser gaat als volgt te werk:

 1. Ondergrond voorbereiden

  Voor hij de gietvloer legt, zal een vakman eerst de bestaande ondergrond reinigen, eventueel herstellen en egaliseren. Zo zorgt hij ervoor dat de kans op scheurvorming minimaal is als de gietvloer eenmaal is geplaatst.

 2. Schraaplaag leggen

  Na het voorbereiden van de ondergrond legt de vakman de schraaplaag. Deze laag bestaat uit epoxy harsen en functioneert als een soort primer tussen de ondergrond en de uiteindelijke gietlaag.

 3. Gietlaag aanbrengen

  Ten slotte is de gietlaag aan de beurt. Deze afwerkingslaag zal voor bedrijfstoepassingen bestaan uit kunststof polymeer (epoxy gietvloeren), maar voor woningen zal een vakman eerder kiezen voor polyurethaan of acrylaat.

Gietvloer laten plaatsen? Vergelijk vrijblijvend voorstellen van 2 à 3 ervaren vakmensen actief in jouw buurt via onze gratis offerteservice. Start je aanvraag hier.

 

Alternatieven epoxy gietvloer

Zoals eerder gezegd zijn epoxy gietvloeren niet zo geschikt voor gebruik in woningen. Gelukkig zijn er een aantal andere kunstharsvloeren die erg vergelijkbaar zijn, maar beter toepasbaar zijn voor woningen:

 

1. Acrylaat gietvloer

Acrylaat gietvloeren bestaan uit kunsthars en zijn makkelijk aan te leggen. Zo heb je maar een laag van 3 – 5 mm nodig, is het toepasbaar op vrijwel elke ondervloer en is het beschikbaar in verschillende uitvoeringen. Daarnaast is het stootvast, onderhoudsvriendelijk en vanwege een korte droogtijd een stuk sneller te plaatsen dan polyurethaan of epoxy gietvloeren.

Richtprijs: € 75 – 125 per m² (excl. btw, incl. plaatsing)

 

2. Polyurethaan gietvloer (PU-gietvloer)

Polyurethaan valt te vergelijken met epoxy, maar deze gietvloer is elastischer. De kans op scheuren is dus kleiner, waardoor dit type kunstharsvloer geschikt is voor woningen. Verder is het goed bestand tegen krassen, vloeistofdicht, onderhoudsvriendelijk, … Ook kan je een polyurethaan gietvloer perfect combineren met vloerverwarming.

Richtprijs: € 80 – 120 per m² (excl. btw, incl. plaatsing)

 

Geld besparen = offertes vergelijken

Wil je een epoxy vloer of een ander type gietvloer laten leggen? Maak dan gebruik van onze gratis offerteservice. Zo vergelijk je vlot voorstellen van 2 à 3 vakmensen actief in jouw buurt. Je geniet ook van gericht advies, prijzen op maat en een hoogwaardige oplossing. Start je aanvraag via het onderstaande offerteformulier:

 

 

Vraag vrijblijvend prijzen en advies aan

Via epoxy.be kan je in één klik vrijblijvend advies en prijsvoorstellen aanvragen bij gespecialiseerde vakmannen. Vergelijk hun prijzen, realisaties, werkmethodes, termijnen,... en kies het voorstel dat het best past jouw eigen wensen en verwachtingen.